ZÖLD-Próba játékunkon pecséteket lehet gyűjteni a kiállítóink által működtetett játékhelyszíneken.
A nehézségtől függően 1, 2 vagy egyszerre akár 3 pecsét is szerezhető egy feladat megoldásával.
A sorsoláson való részvételhez 7 pecsétet kell összegyűjteni a játékosoknak ZÖLD-Próba-útlevelükbe.

A ZÖLD-Próba játék főnyereménye:

20 000 Ft értékű DriveNow kupon (1-1 db a délelőtti és a délutáni sorsoláson)

A további nyereményeket ide klikkelve tekintheti meg!
A verseny részletes szabályait itt olvashatja!

 

ZÖLD-PRÓBA helyszínek:

A vásárlók által kedvelt termékeken megtalálható védjegyeket bemutató látványos mágneses párkereső játék, kakukktojással.

Mennyi idő alatt nő akár 1 métert az óriásbambusz? Hogyan érdemes ápolni a kókusztálat, hogy minél hosszabb ideig tartson? Miből készülnek a rawcoconut kanalak?

Vajon merre tart Magyarország a fenntartható fejlődés útján?
Mely erőforrások területén teljesítünk jól és hol van szükség felzárkózásra?

Látogass el standunkra és tedd próbára tudásod a szelektív hulladék gyűjtésről! Töltsd ki szelektíves totónkat, rakd ki a kirakóst, vagy szelektálj! Ha valamely feladatot sikeresen elvégzed 1 ZÖLD-PRÓBA pecsét a jutalmad!

Vegyél részt a környezetbarát fatüzelésről, komposztásról szóló totók, természetismereti kvíz- és kirakós játékaink, vagy természetismereti összepárosító játékunk egyikén...

Tudod, hogy mi, mikor terem hazánkban és mit, mikor érdemes vásárolni? Ha törekszel arra, hogy mindig szezonális terméket vásárolj, akkor ételeid alapanyagai nem utaztak több ezer kilométert a konyhádig!

Tippeld meg, mennyi halat eszünk évente fejenként, illetve hogy Magyarország hányadik helyet foglalja el a pontytenyésztők nemzetközi rangsorában. Hány vegyületet vizsgáltak a Happy Fish projekt során a halastavak vizében és üledékében? Mi Magyarország kedvenc halfaja, és miért biztonságos és egészséges a hazai halak fogyasztása?

Tedd próbára a tudásod a gyógy- és fűszernövények, növényi termések és Magyarország védett állatai terén, de vigyázz, ehhez minden érzékszervedre szükséged lesz!

Játék, melynek során a tapintásodé a főszerep! Tapintsd ki, milyen újrahasznosítható anyagot rejtenek a zsákok és tudd meg, hogyan lehet őket újrahasznosítani.

Mennyit tudsz a gyapjúról? Felismered becsukott szemmel is– csak tapintás alapján? Tudod, hogy melyek a környezetbarát textilfélék? Vajon miért környezetbarát a gyapjú? No és azt tudod-e, hogy hogyan készül? Tudod-e mi az a nemezelés, mi szükséges hozzá és mit lehet készíteni ily módon?

A környezetvédelem egyre fontosabb szerepet tölt be életünkben, és egyre kedveltebb téma a nyelvvizsgákon, nyelvi érettségiken is. A Zöld Út nyelvvizsga megalakulása óta nagy fontosságot tulajdonít a minden szakterületeten megjelenő környezeti tudatosságnak, ezért a kezdetektől fogva szerves része a környezetvédelmi tematika is, mint például a hulladékgazdálkodás, a környezetszennyezés, a globális felmelegedés vagy az alternatív energiák.

Felismered-e a kerékpáralkatrészeket, ha azok már rég nem egy drótszamárhoz tartoznak? Vajon a dísztárgyak milyen elemekből épülnek fel?

Mi lehet a folyóvizekben a halakon kívül? Vajon te mennyire vagy ügyes a hulladékhalászatban? És ha kifogtad, tudod, hogy mi a teendő az egyes hulladéktípusokkal?

A Seed Bonbon magbonbonjaihoz használt vetőmagokat mutatjuk be, és meg kell adnod, melyik növény magját látod. Segítségképpen régi növényrajzokat mutatunk, amelyeken az adott növény részei és a magok is látszódnak.

Ismerkedj meg különböző növények magjával! Tapasztald meg mennyire sokszínűek! Ha kedved van, akár saját termésképet is készíthetsz majd belőlük!

Hogyan segítenek a fák a klímaváltozás káros hatásainak csökkentésében? Tudtad, hogy a legszennyezőbb közlekedési mód a repülés? Vajon miként járul hozzá a globális felmelegedéshez a marhahús fogyasztása? Mit tehet egy ember a klímaváltozás ellen?

Hírlevél feliratkozás

Támogatóink, együttműködő partnereink

© Heiling Média Kft.